torun görmek

     Okulda ben bir hikaye yazdım.

     Anadolu' nun bir kasabasında emekli bir öğretmen yaşıyormuş. Gün geçtikçe torunlarını çok özlüyormuş.

    Bir gün bu öğretmen torunlarını ziyarete gitmiş. Torunlarının evine geldiğinde torunlar öğretmenin kucağına sarılmışlar. Kucaklaştıktan sonra içeriye girmişler. Torunlarının annesi dedeleriniz geldiğine hiç memnun olmamış. Ama bunu hiç belli etmemiş. Anneleri dedelerine bir şeyler ikram ettikten sonra dede yatmaya gitmiş. Dede bir kaç gün torunlarında kalmış.

     Sabah olmuş. Dede evine dönmek için valizini toparlıyormuş. Torunların annesi dedelerini görünce içiden ´´ Oh beeee!´´ demiş. Dede yola çıkmış.

     Evine geldiğinde direk telefon çalmış. Telefondakiler torunlarmış. Dedelerine önce kızmışlar sonrada tekrar gelmesini sölemişler. Torunların annesi neden dedelerinin geldiğine memnun olmadım diye içden düşünüyormuş. Anne dedelerini arayıp durumu anlatmış. Ama zaten bu duruma alışıkmış. O yüzde kızına kızmamış. Anneleri bile tekrar gelmesini söylemiş.

     Gün gelip çatmış. Torunlar dedelerini aramış. Telefonu bir kadın açmış. Telefonu açan kadın iyi haber vermemiş. Dedelerinin öldüğünü söylemiş. Dün gece hastaneye kaldırıp bu sabah öldüğünü söylemiş. Torunlar ve anneleri hemen dedelerinin evine gitmişler. Kapıdan içeri girmişler. O sırada adam evin içinde saklanıyormuş. Adam kızının yüzüne baktığında hiç üzüntü görememiş. Adam aniden ortaya çıkmış ve kızına ´´ Biraz üzülsen ölürmüydün´´ demiş. Kadın önce kormuş sonrada babasına hak vermiş. Dede annelerinin evden gitmesini istemiş. orunlar ise dedelerinin yanında kalacakmış.

      Yıllar aylar geçmiş torunlar büyümüş. Bir sabah kalmışlar. Bir torun dedelerine bakmış. Adam hala uyuyormuş. Saatler geçmiş adam hala uyanmamış. Tekrar torunlardan biri dedelerine bakmış. Adam bu sefer nefes almıyormuş. Torunlar hemen dedelerini hastaneye kaldırmışlar. Odadan doktor çıkmış ve torunlara dedelerinin öldüğünü söylemiş. Torunlar hemen annelerini aramaış ve suçu ondan bulmaş. Ama annelerini zaten bir gün öleceğini söylemiş. Anneleri çocuklarından eve dönmelerini söylemiş. Torunlar annelerinin yanında yaşamaya devam etmişler.

2 yorum:

Merush Hanım dedi ki...

Bu hikayeni çok sevdim.

cüneyt uzunlar dedi ki...

Çok güzel...